Frågor om biverkningar

Här kan du läsa om de vanligaste frågorna och svaren.
Saknar du svar på dina frågor? Kontakta oss på tel 08-730 02 01

doctor2NY

Frågor om biverkningar (biverkningar är ovanliga och de som förekommer är av enklare slag)

 • Huvudvärk

  Huvudvärk uppstår vid för litet vätskeintag och avhjälps enkelt med ett vattenintag. Det går bra att ta en huvudvärkstablett vid behov.

 • Yrsel

  Yrsel kan i ibland förekomma och även det avhjälps och lindras genom att dricka mer vatten!

 • Dålig andedräkt

  Dålig andedräkt kan uppstå och det förebyggs med mintoljedroppar, Cambridge sockerfria mintpastiller eller munspray.

 • Trög mage

  Trög mage, pga av det minskade fiberintaget förekommer ibland. Även här hjälper det att dricka mer vatten men också att röra på sig mer. Även fibertabletter och vissa teer hjälper mot förstoppning. Skulle det inte räcka kan man använda Visiblin-S eller andra milt laxerande medel under en kortare period. Notera att efter en tid med Cambridge som enda näring blir det inte så mycket avfall att det är nödvändigt med daglig avföring.

 • Lös i magen

  Ett fåtal personer kan istället bli lösa i magen. Detta beror oftast på att man är ovan vid de mineraler som finns i soppor och shakes. Genom att dricka mer vatten spär du ut konceptrationen av mineralerna och avhjälper därmed problemet. Du kan också prova med att dela upp dina 3 måltider på 6 tillfällen per dag

 • Gallsten

  Övervikt i sig medför en ökad risk för gallsten. Om man minskar i vikt mycket snabbt kan detta också medföra en ökad risk för just gallsten. Under en viktreduktion utsöndrar kroppens vävnader mer kolesterol som omvandlas till kolesterolkristaller vilka lagras i gallan. Dessa kan ge upphov till gallsten

 • Håravfall

  Hos de människor som upplever ett något större håravfall än normalt kan detta bero på många saker; - känslomässig stress, -svår sjukdom, -undernäring, -hormonella förändringar, -även vid snabb viktminskning.

  -När du återgår till att äta vanlig mat kommer håret att växa tillbaka, oftast tjockare och glansigare än tidigare